Timiditatea la copii: ce ne poate învăța atașamentul despre comportamentele în siguranță la copiii mici

Vreau ca oamenii să înceteze să-l mai spună pe fiul meu timid. Ca să fiu corect, trebuie să încetez să-l mai spun timid.

Este un cuvânt atât de ușor de scăpat din gură.

Într-o zi, fiul meu de aproape trei ani, Remy, și cu mine am ieșit să luăm prânzul la o cafenea. Era zi lucrătoare și eram devreme, așa că eram singurii clienți acolo.

O chelneriță l-a salutat pe Remy când am intrat, încercând să obținem un răspuns de la ea. Remy nu răspunse nimic, dar zâmbi. M-a prins de picior.

„Este atât de timid”, a oferit chelnerița. Am spus „Da” sau un alt răspuns vag, neangajat, și l-am dus pe Remy la masa noastră.

În timp ce ne așteptam mâncarea, chelnerița a venit și a scos un scaun pentru o a doua șansă pentru a-l face pe Remy să vorbească cu ea.

Era intensă: Fă fețe. Vocea de bebeluș. Am încercat chiar să-l gâdil. Remy, neavând siguranța piciorului meu lângă el, se lăsă pe spate în scaun.

Chelnerița a spus din nou: „E atât de timid”. Am zâmbit politicos.

„Aș vrea ca oamenii să se gândească de două ori”

Acesta nu este un incident izolat, dar acea zi mă deranjează din mai multe motive.

Știu că nu a vrut să facă rău, dar chiar mi-aș dori ca oamenii să se gândească de două ori înainte de a încerca să forțeze un copil să se angajeze cu ei.

Și Remy a început acum să se numească timid ori de câte ori își face timp să se încălzească cu cineva nou. Și când o face, există întotdeauna acea expresie pe fața lui, de parcă simte că mă dezamăgește.

Nu știu dacă incidentul cu cafenea a fost declanșatorul pentru ca Remy să se refere la sine în felul acesta sau dacă este doar punctul culminant a lunilor în care a auzit răspândirea acelui cuvânt; nu numai de străini, ci de proprii părinți.

Dar mai ales, sunt supărat pe mine pentru că am lăsat-o pe chelnerița să se apropie atât de mult de Remy și l-am dat înapoi în așa fel. Și mă învinovățesc că nu am intervenit și i-am cerut să se retragă.

Cred că m-am obișnuit ca Remy să fie un copil căruia îi poți spune orice fără consecințe. Acum că este mai în vârstă, continui să mă adaptez la conștientizarea lui despre lumea din jurul lui și să-i găsesc locul în ea. Acum este cineva care înțelege cu adevărat ce se spune despre el.

Loc de munca , la curent

.

Add Comment