Televizorul arată că ai crescut uitându-te și trebuie să-i arăți familiei

Există ceva special în experiența împărtășită de a viziona o emisiune TV cu familia. Este și mai bine când te uiți la o emisiune pe care o iubeai când erai copil.

Văzându-ți propriul copil, nepoată, nepot sau naș obțineți la fel de multă bucurie din personaje, cântece tematice și povești ca și cu decenii înainte, aduce un sentiment cald și neclar.

Și, pe măsură ce vremea se răcește și zilele se scurtează, este momentul perfect să-ți îmbraci hanoracul pufos, supradimensionat, să gătești floricelele de porumb și să te ghemuiești în sufragerie pentru o perioadă retro TV.

Iată opt dintre preferatele noastre care merită revăzute.

Programe nostalgice de împărtășit cu grădinițele

Play School (primii ani)

Eu și soția mea ne face plăcere să ne uităm la primele episoade din Play School cu ​​copiii noștri, care au trei și cinci ani. Este atât de sănătos și de bază, promovează imaginația și încurajează creativitatea.

Există un DVD la casa părinților soției mele pe care toți îl iubim.

Vizionarea emisiunilor TV pentru copii din anii 80 și 90 astăzi este adesea foarte ciudată, uneori discutabilă, dar ceea ce au toate în comun este scânteia imaginației.

Se încarcă

Johnson și prietenii

Mă gândeam la acest spectacol de secole și la cât de mult mi-a plăcut și în sfârșit mi-am amintit numele. Johnson and Friends este un spectacol australian și un precursor al Toy Story, care este despre jucăriile vii și aventurile lor.

Este filmat într-un dormitor imens, cu actori în direct îmbrăcați în costume întregi pentru a acționa ca jucării în dormitor, complet cu accente australiane.

Se încarcă

Mi-a plăcut să-l privesc când eram copil – era real și magic în același timp. Îmi amintesc că m-am simțit de parcă eram pe podea cu aceste jucării vii. El a folosit imaginația ta.

Personajele erau originale; Era Johnson, elefantul uriaș roz și Alfred, un personaj ciudat de sticle cu apă fierbinte care a coborât de sub pat. Întregul spectacol este pur și simplu ciudat și minunat!

Nu l-am găsit încă să-l văd cu copiii mei.

-Isaac Egan

Acoperit de funingine

Sunt cu 12 ani mai mare decât fratele meu cel mai mic și asta înseamnă că trebuie să revăd cu el multe dintre serialele mele preferate pentru copii. Mr Bean a fost un succes uriaș (toată familia l-a vizionat din nou împreună) și mi-a plăcut să-i văd reacția la una dintre emisiunile mele preferate, Sooty.

Și lui iubea mobilierul minuscul din camera păpușilor, și răul prostesc Sooty (un urs) și Sweep (un câine) – toate fără să spună un cuvânt (Sooty șoptește oamenilor, Sweep doar chițăie) .

Se încarcă

În mod ciudat, doar Sue (o panda) este capabilă să vorbească în această emisiune TV britanică, care are un actor adult care este proprietarul păpușilor Matthew.

Este un spectacol dulce și prostesc pe care l-am prezentat de atunci nepoatei și nepotului meu. Deși au râs câteva, au avut o reacție mult mai bună în chat-ul WhatsApp al fraților mei! Data viitoare voi încerca Art Attack.

– Sonya Gee

băiatul din spațiu

Fiul meu de aproape trei ani știe deja totul despre Transformers și îi iubește deja roboții. Așa că următorul pas firesc a fost să-i arăt un robot care face o mulțime de lucruri interesante și care arată ca el (cu produs pentru păr, fiul meu face o impresie bună despre Astro!).

Sunt multe de plăcut la un băiețel în Astro Boy. Există o mulțime de scenarii de acțiune, centrate pe copii și pe școală, și îl găsește pe Astro având o pereche de mitraliere în fund de-a dreptul hilar!

Se încarcă

Ceea ce mi-a plăcut întotdeauna la Astro Boy este că are această puritate care merge împreună cu puterea lui pe care nu o găsești cu adevărat în mulți supereroi sau în alte emisiuni TV orientate spre vedete. Dar spectacolul este de fapt mai sofisticat și mai provocator decât îmi amintesc.

El se ocupă adesea de subiecte dificile precum moartea și drepturile civile. Prin urmare, trebuie monitorizat când sunt acolo pentru a-i răspunde la întrebări și pentru a-l ghida. Dar dacă se uită singur la televizor, mai bine rămâneți la Patrula Labă.

– Christian Harimanow

Este timpul să vă amintiți despre tinerețe – spectacole pe care să le împărtășiți copiilor mai mari

Încântat

Mi-a plăcut foarte mult Bewitched și îmi amintesc că l-am urmărit la televizorul mic al părinților mei când aveam aproximativ cinci ani. Acum că fiica mea cea mare se apropie de acea vârstă, este foarte interesată de magie și ar dori să aibă puteri (a încercat să mă transforme pe mine și pe restul familiei în pinguini), a sosit în sfârșit timpul!

Seria anilor 1960/70 este despre vrăjitoarea Samantha care se căsătorește cu soțul muritor Darren – spre groaza mamei ei Endora și a altor rude magice.

Este un spectacol de bine despre magie, ticăloșie, trucuri și comedie slapstick.

Se încarcă

Am recomandat emisiunea copiilor mei doar zilele trecute și le-am arătat un clip YouTube. Plănuim să-l urmărim data viitoare când vom vizita părinții mei care au întreg serialul pe DVD, pe care l-am cumpărat când aveam 20 de ani. Deoarece nu deținem un DVD player și copiii mei nu știu ce este un DVD, va fi interesant.

-Amanda Hoh

Angela Anaconda

Mărturisire: Nu prea îmi amintesc despre ce a fost acel spectacol, doar că a fost puțin haotic – dar în sensul bun!

Angela era un băiețel (foarte apropiat de mine la acea vreme) și era înconjurată de un grup eclectic de prieteni/neadaptați care păreau mereu să pună la cale ceva.

Se încarcă

Totuși, cel mai bun lucru la spectacol au fost imaginile fascinante în stil colaj care mi-au uluit mintea. M-a inspirat să iau o pereche de foarfece, reviste vechi și un bețișor de lipici și s-a născut un nou hobby pentru viață.

Aș recomanda 100% acest spectacol tuturor copiilor creativi – le va aprinde imaginația!

-Ruth Barber

fetele Gilmore

Bine, aceasta nu este o emisiune TV pentru copii mici, dar mi-a plăcut să mă leagă de fiica mea adolescentă în timp ce o urmăream împreună.

A fost începutul pandemiei – o perioadă deosebit de mizerabilă pentru ea – și pentru prima dată în viața ei se confrunta cu o anxietate debilitantă. Privirea spiritului și a apropierii dintre Lorelei și Rory (de asemenea, mamă și fiică) a devenit o rutină specială mamă-fiică. În fiecare seară, după cină, ne ghemuiam sub doona lui și ne uitam la un episod.

Se încarcă

Este o comedie-dramă care se simte bine, care atinge atât de multe teme mari pe care fetele ar putea dori să le discute cu mamele lor; de la drame de prietenie și schimbări corporale, până la feminism și îndrăgostire. Fiica mea i-au plăcut în mod special referințele suspecte la moda și cultura pop de la începutul anilor 2000 (și a râs de mine în acest proces).

în jurul răsucirii

Ai simțit vreodată asta? De parcă s-ar întâmpla lucruri ciudate? Ca să faci un twist trick?

Dacă nu știi despre ce vorbesc, îmi pare rău, probabil că nu ai fost un copil din anii 90.

Este emisiunea TV din copilăria mea și se bazează pe povestiri ale autorului australian pentru copii Paul Jennings.

Fiecare episod explorează șmecherile ciudate, grosolane și stângace în care Bronson, în vârstă de opt ani, și frații săi gemeni, în vârstă de 14 ani, Pete și Linda, sunt prinși în capcană. De la lenjerie super-putere până la o mașină de înghețată umană; intrigile au un puternic atractiv pentru copii.

Se încarcă

Le-am prezentat acest serial copiilor mei când erau în școala primară și le-a plăcut – și încă o fac. Unele episoade pot deveni puțin înfricoșătoare sau supranaturale (într-un mod foarte PG), dar copiilor de la opt ani în sus le place.

-Fiona Purcell

ABC Everyday în căsuța dvs. de e-mail

Primiți buletinul nostru informativ pentru tot ce este mai bun de la ABC Everyday în fiecare săptămână

Loc de munca , la curent

.

Add Comment