Reacția alergică a miresei la nuanțarea sprâncenelor

Tamika Cleggett, din Perth, a vizitat o nouă cosmeticiană și a făcut rezervare pentru a-și smulge sprâncenele și a-și colora cu creionul – înainte să izbucnească dezastrul.

O viitoare mireasă se temea că va fi forțată să meargă pe culoar arătând ca „monstrul lui Frankenstein”, după ce a suferit o reacție alergică îngrozitoare când o cosmeticiană și-a vopsit din greșeală sprâncenele.

Tamika Cleggett, din Perth, a vizitat o nouă cosmeticiană și a făcut rezervare pentru a-și epila sprâncenele și a-și colora cu creion.

Dar a rămas uluită când, la sfârșitul ședinței, a descoperit că au fost vopsiți fără știrea ei – o greșeală care poate pune viața în pericol, dat fiind că este alergică la colorant.

Tânăra de 30 de ani a spus că câteva ore mai târziu sprâncenele ei au început să se încingă și să se irite și, în decurs de patru zile, reacția ei alergică s-a înrăutățit – până când a arătat „deformat”” și a arătat ca un „extraterestru”.

Managerul magazinului a fost internat timp de două zile în spital, iar acumularea de lichid din jurul ochilor ei a devenit atât de puternică încât sunt „complet sigilate”, lăsând-o oarbă timp de 24 de ore și temându-se că nu o va mai vedea niciodată.

Fotografii șocante arată pielea din jurul sprâncenelor ei devenind roșie, vezicule, cruste și fața ei umflată – iar Tamika crede că înfățișarea ei i-a lăsat pe copii „spăimântați” pentru că arăta ca „monstrul lui Frankenstein”.

Tamika a fost forțată să lipsească de la serviciu timp de trei săptămâni după ce și-a făcut sprâncenele curățate în aprilie 2016, dar, din fericire, și-a revenit complet în patru săptămâni – cu mult înainte ca ea să se căsătorească în decembrie.

Tamika vorbește acum și își împărtășește povestea pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la reacțiile alergice la tratamentele de înfrumusețare.

Tamika a spus: „Mi-au vopsit sprâncenele fără permisiunea mea.

„Nu m-am gândit să menționez că sunt alergic la nuanță, deoarece cerusem doar o ceară pentru sprâncene și un pic de creion.

„Mi-a fost frică să merg pe culoar arătând ca un extraterestru. Aș fi anulat nunta și aș fi fugit.

„Toți cei care au crescut au spus întotdeauna că sunt o persoană foarte fotogenă și simpatică și cred că ceva de genul în care oamenii mă vor vedea diferit, a fost și el cam înfricoșător, să nu fiu eu însumi și oamenii se gândesc la mine sau mă privesc altfel.

„Nu eram într-o poziție bună din punct de vedere mental, pentru că, evident, cu căsnicia mea și cu incertitudinea dacă mă puteam vedea din nou sau aveam cicatrici, era descurajantă.

„Cea mai mare teamă a mea a fost necunoscutul despre ce avea să se întâmple în continuare, când medicii au spus „nu putem face nimic pentru tine”, este destul de înfricoșător”.

Tamika a spus că la câteva ore după ce și-a făcut sprâncenele, acestea s-au înfierbântat și au crescut, dar după ce s-a trezit a doua zi, reacția ei a fost mult mai gravă.

S-a repezit la medici care au sfătuit-o să meargă la spital și, deși nu vedea decât prin gene, i s-a spus că trebuie doar să aștepte asta.

Dar a doua zi ochii i s-au închis complet și a fost dusă la spital, unde a fost monitorizată timp de două zile pentru a se asigura că reacția nu s-a extins în gât și nu i-a blocat căile respiratorii.

Lichidul ia ajuns în cele din urmă la obraji și la linia maxilarului, înainte de a fi trimisă acasă cu steroizi.

Tamika a spus: „A fost cu siguranță cel mai dureros lucru pe care l-am experimentat vreodată.

„La început a fost o reacție de mâncărime și i-am pus petice pe ochi, dar asta nu a ajutat.

„Și apoi am avut o senzație de arsură – este ca acel sentiment cald pe care încerci să-l zgârie, dar o înrăutățește.

„A făcut vezicule destul de rău, aproape ca o arsură, apoi s-a pătat.

„Timp de cel puțin patru zile a continuat să se înrăutățească și apoi acumularea de lichid s-a oprit.

„Mi-a căzut mai jos pe față și asta m-a făcut să arăt puțin în formă.

„Am fost complet orb timp de 24 de ore, deoarece ochii mei erau complet sigilați. A fost destul de înfricoșător, mai ales că era cu câteva luni înainte de nunta mea.

Tânăra de 30 de ani a descoperit că are o alergie când și-a făcut un tatuaj cu henna și genele i s-au colorat când era mai tânără.

Cu toate acestea, ea crede că reacția ei a fost mult mai severă de data aceasta, deoarece pielea i-a fost epilată și nuanța a intrat în sânge.

Tamika a spus: „Sora mea a spus că arăt ca un extraterestru și mai multe persoane de pe TikTok au făcut acel comentariu, care mi se pare amuzant. La sfârșitul zilei, trebuie doar să râzi despre asta.

„Am avut o prietenă care a venit și a fost emisiunea locală și ea a spus: „Hai, te iau eu.

„M-a plimbat ca și cum aș fi o persoană oarbă, sărind în aceste plimbări cu copiii și alte lucruri.

„Îmi pot imagina doar cum arăt și cât de mult i-am speriat pe copii.

„În retrospectivă i-am spus că poate nu era o idee bună, că eu eram Frankenstein pentru ei.

„Spre sfârșit, mama mea m-a băgat în piscălăria mea mică, care avea urechi mici și au crezut că este amuzant că arăt ca acest mic chipmunk.”

Tamika a spus că a avut și o înroșire „înfricoșătoare” pe față, dar asta a dispărut în cele din urmă cu ajutorul unei creme cu steroizi.

Ea a spus că a fost încurajată de alții să posteze videoclipul TikTok care împărtășește experiența ei de groază, care a strâns peste 220.000 de aprecieri, comentarii și vizualizări.

Tamika a spus: „Am vrut să conștientizez ceea ce s-a întâmplat.

„Pentru mine, am simțit că timpul s-a vindecat și a trecut suficient timp, iar TikTok este o platformă mai ușor de făcut, ajunge la mai mulți oameni decât ar face Facebook.

„În special pentru tinerii adolescenți care doresc să folosească mai mult machiaj sau vopsea de păr și ar trebui să conștientizez faptul că unii oameni pot avea alergii pentru că nu știam asta până nu mi-am făcut un tatuaj. [henna] apoi genele mele gata.

„Nu se știe niciodată, doar pentru a acorda această precauție suplimentară pentru a te asigura că faci teste de plasture sau dacă mergi la o cosmeticiană că semnezi de fapt ceva care spune că ai alergii”.

Citiți subiecte conexe:Perth

.

Add Comment