Maurice Terzini și Joe Vargetto deschid anticipatul brutalist restaurant italian Cucina Povera

Melbourne iubește un secret. Și în ciuda faptului că Cucina Povera Vino Vero este de la cei grei ai ospitalității australiene și prietenii de multă vreme Maurice Terzini (din emblematicul aisberg din Sydney) și Joe Vargetto (din Melbourne, Mister Bianco și Massi), se furișează în noul lor restaurant italian printr-o ușă discretă de pe Little Collins. Strada se simte ca și cum ai avea un secret.

Fostul spațiu Massi a fost transformat de studioul de design Latitude într-o cameră minimalistă și elegantă. Pereții arată ca niște plăci mari de beton acoperit, iar draperiile gri de la podea până la tavan sunt drapate pe fațadă, făcându-l să se simtă ca propria ta mică bulă.

„Ideea a fost întotdeauna că nu poți cumpăra stil și nu poți cumpăra autenticitate”, a spus Terzini. Format mare. „Nu este ca și cum eu și Joe am decis să mergem la Roma și apoi să ne întoarcem și să deschidem un bar roman. Acesta este foarte aproape de cine suntem; ne uităm înapoi în amintirile noastre despre copilărie și brutalismul garajelor italiene și brutalismul din Grădini italiene, toate în beton, asta e atmosfera.

Este o întoarcere acasă pentru Terzini. S-a născut aici și primul său loc a fost Caffe e Cucina în South Yarra, urmat de Il Bacaro și Melbourne Wine Room. Ultimul său – Giuseppe, Arnaldo & Sons at Crown – sa închis în urmă cu nouă ani.

Considerat unul dintre marii restauratori din Australia, cu o carieră de peste 30 de ani, Terzini a modelat restaurante cu o viziune singulară, aproape punk. Succesul său se bazează pe un concept simplu: atmosfera și serviciul trebuie să fie la fel de remarcabile ca și mâncarea, băuturile și frumusețea locului.

Dar pentru el și Vargetto, există un strat în plus la deschiderea acestui restaurant. Se numește Cucina Povera (însemnând „mâncarea săracilor”) și servește ca un tribut adus imigranților italieni care au venit în Australia pentru a-și face casa. Familiile lor. Totul din meniu este luat în considerare cu atenție pentru a se potrivi în această narațiune. „Este povestea părinților mei și a părinților lui Maurice care au venit în Australia”. spune Vargetto. „Părinții mei tânjeau după o simplă făină de ricotta sau gris sau fenicul sau portocale, pe care nu le puteau obține în anii 70 în Australia. Și despre asta este vorba în meniu.

Nu veți găsi prosciutto aici, dar ceea ce veți găsi este bologna și salam de casă alături de legume care nu sunt la fel de omniprezente în restaurante, cum ar fi napii și măcrișul. Vargetto face gule de porc, fierte încet cu scorțișoară și câțiva cuișoare, cu păstârnac și castane. Există și capră cu fagioli (fasole); carnea se gătește ușor și încet, apoi se dezosează. În plus, în fiecare oră, Vargetto iese ținând un vas mare de cupru din care toarnă ricotta proaspăt făcută în boluri mici cu lingură peste ciabatta. Fierbinte și dulce, nu ai mâncat ricotta până nu ai mâncat asta.

Desertul se lipește de scurtul simplu, dar excelent. Există cannoli de la Footscray pasticceria T Cavallaro & Sons, unde Vargetto își amintește că a petrecut dulciuri cu părinții săi și un fel de mâncare numit Half-Time Orange. Pentru a face acest lucru, Vargetto braconează portocalele în sirop de zahăr ore în șir și apoi le servește în felii cu versiunea lui de ciocolată modica; este un amestec bogat, granulat de ciocolată neagră, zahăr brun și puțin ulei de măsline. „Orangela la pauză este practic [inspired by] eu crescând și joc fotbal, mergând eu însumi pe oval pe bicicletă la 12 ani. Este un sfert de portocală cu ciocolată în lateral.

Dar mai mult decât atât, restaurantul profită de amintirile de familie care sunt chintesența pentru mulți italieni. „În copilărie, garajul nostru a fost folosit mai mult decât bucătăria”, spune Vargetto. „Acolo aveam congelatoare, frigidere și dulapuri… iar mama și-a pus murăturile lângă Ford Falcon. A fost întotdeauna un stup de industrie.

Aici, alcoolul este teritoriul lui Terzini. „Avem o Bloody Mary absolut fierbinte”, spune el. „Imaginați-vă că e amiază, ești în oraș, ești mahmur, trebuie să sari într-un avion la 17:00, să intri și să bei un Bloody Mary, bologna la grătar”. Perfect. De asemenea, servește un Negroni Sbagliato (alias un Negroni „greșit”, care înlocuiește ginul cu prosecco). „La Milano se servește într-un pahar de litru, care este atât de kitsch, așa că am ieșit și am găsit [some]. Este anti-minimalism.

Cât despre vin, sunt opt ​​în meniu dintr-o selecție rotativă de producători – vin la pahar sau la jumătate de litru. Primul este Fun Wines de Giorgio De Maria. „Este zeul vinului italian”, spune Terzini. Există, de asemenea, un sac de 10 litri (“o ofrandă ironică pentru cei însetați”). „Am vrut ca vinul să fie un vin de garaj lo-fi, care se sparge”.

Și din punct de vedere al atmosferei? „Este o cameră mică”, spune Terzini. — Doar intră și mergi cu fluxul. Dar asta nu înseamnă că va fi ceva neglijent în legătură cu experiența: „Servirea va fi ca servirea icebergurilor, dar pentru 50 USD în loc de 250 USD”.

Cucina Povera Vino Vero

445 Little Collins Street, Melbourne

(03) 9642 1434

Ore:

miercuri 17:00–23:00

joi și vineri 12:00-23:00

Sâmbătă 17:00–23:00

@cucinapoveravinovero

Add Comment