Jubileul de platină al Reginei Elisabeta începe cu fast și fast, în timp ce ea sărbătorește 70 de ani de domnie

Sărbătorile care marchează Jubileul de platină al Reginei au început la Londra și în Marea Britanie, cu mulțimi uriașe aliniind străzile capitalei Marii Britanii pentru a vedea festivitățile.

Regina a apărut pe balconul Palatului Buckingham împreună cu alți membri ai familiei regale, în timp ce Forțele Aeriene Regale au efectuat un survol cu ​​echipa de zbor acrobatic Red Arrows, precum și avioane militare istorice.

A fost a doua ei apariție publică a zilei – mai devreme a apărut radiantă alături de vărul ei, Ducele de Kent, pe același balcon pentru a saluta mulțimile.

Îmbrăcată într-o ținută albastru pal pe care a purtat-o ​​și pentru portretul oficial al Jubileului, a folosit un baston pentru a ieși pe balcon.

Joi marchează nu numai începutul Jubileului, ci și cea de-a 69-a aniversare de la încoronarea Elisabetei, care a devenit regină la moartea tatălui ei George al VI-lea, în februarie 1952.

Regina a zâmbit în timp ce privea de pe balconul Palatului Buckingham după ceremonia Trooping the Color.(PA: Jonathan Brady)

Jubileul de platină va include patru zile de petreceri, parade și fast pentru a aduce un omagiu monarhului în vârstă de 96 de ani și domniei sale de 70 de ani pe tronul britanic.

Sărbătorile au început joi dimineață cu Trooping the Colour, o paradă militară susținută de membri ai armatei britanice care datează din secolul al XVII-lea.

O parte a paradei a fost întreruptă de mai mulți demonstranți, care au sărit de barierele mulțimii și s-au repezit pe bulevardul Mall din fața Palatului Buckingham și s-au întins pe drum în fața unei fanfare.

Poliția s-a grăbit să ia bărbații.

Poliția poartă un protestatar care a întrerupt Trooping the Color în Londra.
Poliția a arestat mai mulți protestatari care au mărșăluit spre mall în timpul unei parade a fanfarei.(Reuters: John Sibley)

Până la mijlocul dimineții, poliția a fost nevoită să avertizeze oamenii să stea departe de eveniment, deoarece site-urile de vizionare se umpleau rapid.

„Zonele de vizionare din centrul Londrei pentru sărbătorile jubileului de platină ale Reginei sunt acum pline”, a declarat Poliția Metropolitană într-un comunicat.

„Pentru a evita dezamăgirea de a nu putea intra în zonele de vizionare, vă rugăm să evitați zona.”

Regina, Prințul Charles, Prințul William, Prințesa Catherine, Prințesa Charlotte, Prințul George și Prințul Louis.
Reginei Elisabeta i s-au alăturat alți membri ai familiei regale care lucrează la balconul Palatului Buckingham pentru zborul RAF.(Reuters: Hannah McKay)

Joi mai devreme, Regina le-a mulțumit celor implicați în sărbători pentru a marca Jubileul ei de platină.

„Continuu să fiu inspirat de bunăvoința care mi-a fost arătată și sper că următoarele câteva zile vor fi o oportunitate de a reflecta la tot ceea ce s-a realizat în ultimii 70 de ani, în timp ce privim spre viitor. viitorul cu încredere și entuziasm.”

Sosirea primilor membri ai familiei regale într-o trăsură trasă de cai – Kate, soția Prințului William, cei trei copii ai ei mici și Camilla, soția moștenitorului tronului Prințului Charles – a fost întâmpinată cu urale urale.

Spațiu pentru redare sau pauză, M pentru a dezactiva sunetul, săgețile stânga și dreapta pentru căutare, săgețile sus și jos pentru volum.
Ducesa de Cambridge ajunge la Trooping the Color cu George, Charlotte, Louis

Prințul Charles, 73 de ani, Prințul William, 39 de ani, și fiica Reginei, Prințesa Ana au sosit călare.

Charles și William vor îndeplini și alte îndatoriri ceremoniale în numele Reginei, deși se va acorda o mare atenție celor care nu vor fi prezenți.

Cel de-al doilea fiu, Prințul Andrew, în vârstă de 62 de ani, care a soluționat un proces din SUA în februarie, în care a fost acuzat că a abuzat sexual de americanca Virginia Roberts Giuffre când avea 17 ani, nu a fost prezent.

Joi mai târziu a fost dezvăluit că Andrew, Ducele de York, nu va participa la Serviciul Național de Ziua Recunoștinței de vineri, după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

BBC a spus că s-a înțeles că ducele a cunoscut-o pe regina în ultimele zile, dar nu de când a fost testat pozitiv.

Prințul Harry, care locuiește acum la Los Angeles împreună cu soția sa Meghan, a participat la paradă, dar a lipsit când familia regală s-a adunat pe balconul palatului pentru a urmări pasajul.

„Datoria noastră este să venim să sărbătorim”

În timp ce avioanele zburau deasupra capului, mulțimile au aplaudat zgomotos și fluturau steaguri Union Jack.

Zeci de mii de oameni s-au adunat în grădinile și străzile din jurul palatului pentru a arunca o privire asupra paradei militare.

Un cuplu purtând pălării cu găleată cu steagul australian în timpul sărbătorilor jubileului.
Cuplul din Brisbane Morris și Sheryl Blanchard și-au prelungit vacanța pentru a participa la Jubileul de platină din Londra.(Știri ABC: Isabella Higg)

Cuplul din Brisbane, Sheryl și Morris Blanchard, și-a prelungit vacanța la Londra pentru a participa la Jubileu și a descris momentul ca pe o „experiență o dată în viață”.

„Trebuia doar să venim, nimeni nu face împingerea în sus și ceremonia așa cum fac britanicii”, a spus doamna Blanchard.

Privirea ducesei de Cambridge și a copiilor ei a fost un punct culminant pentru doamna Blanchard.

„Pentru a vedea familia regală, în special pe frumoasa Kate și copiii, zâmbesc și fac semn cu mâna”, a spus ea.

Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte din Marea Britanie călătoresc într-o trăsură trasă de cai
Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte din Marea Britanie și-au sărbătorit primul jubileu.(Reuters: Henry Nicholls)

„A fost cu adevărat fantastic”.

Au fost salutări cu armele la Londra, peste Marea Britanie și navele Royal Navy pe mare.

Seara, farurile vor fi aprinse în toată țara și în Commonwealth, cu Regina dirigând iluminarea farului principal al jubileului de platină la casa ei din Castelul Windsor.

Președintele francez Emmanuel Macron, Papa Francisc și foștii premieri britanici s-au numărat printre cei care au transmis mesaje de bunăvoință.

Se încarcă

„Nu mă pot gândi la nicio altă persoană publică, nicio altă celebritate, niciun alt președinte… care ar fi putut rămâne atât de popular”, a declarat fostul premier John Major la radio BBC.

ABC cu fire

Loc de munca , la curent

.

Add Comment