Johnny Depp încheie mărturia într-un proces pentru defăimare împotriva fostei soții Amber Heard

Johnny Depp a încheiat o perioadă de patru zile pe tribuna martorilor, spunând juraților că a intentat un proces pentru calomnie împotriva fostei sale soții Amber Heard, deoarece era cea mai bună șansă a lui de a-și recâștiga reputația.

Mărturia lui Depp a venit la doar câteva ore după ce instanța a auzit clipuri audio în care acesta îl mustra pe Heard cu vulgarități grosolane.

„A fost singura dată când am putut să ripostez și să-mi folosesc propria voce”, a spus Depp despre decizia ei de a-l da în judecată pe Heard pentru un articol de opinie din 2018 în The Washington Post, în care ea s-a descris ca „o personalitate publică care reprezintă violența domestică. “.

Depp a continuat să nege că l-a lovit vreodată pe Heard și a acuzat-o că l-a lovit și că i-a aruncat obiecte, inclusiv cutii de vopsea și sticle de vodcă.

Jurații au auzit un clip audio al unei conversații dintre Depp și Heard în care ea părea să-l batjocorească și sugerau că nu ar fi crezut sau respectat dacă ar fi prezentat-o ​​public ca pe un abuzator.

„Spune-le „Eu, Johnny Depp, sunt o victimă a violenței domestice”… și vezi câți oameni te cred sau sunt alături de tine”, a spus Heard în înregistrare.

Înregistrări redate în instanță

Luni mai devreme, jurații au auzit înregistrări în care Depp se referea la violența care ar putea avea loc dacă argumentele lor li s-ar permite să escaladeze.

În alte clipuri, Depp strigă tare vulgarități la soția lui, numindu-i un nume înjositor și strigând la ea „Ești prost ***”.

Depp s-a strâmbat pe stand în timp ce se juca unul dintre clipuri; Heard părea să-și rețină lacrimile în mai multe momente în timp ce asculta înregistrările.

Articolul lui Heard nu o menționează niciodată pe nume Depp, dar el susține că el a fost totuși defăimat, deoarece anumite părți ale articolului se referă în mod clar la acuzațiile de abuz pe care ea le-a făcut în 2016, când a cerut divorțul și a obținut un ordin de restricție temporar.

Avocații lui Amber Heard spun că numai Depp este de vină pentru cariera ei contaminată.(Reuters: Steve Helber)

Clipurile au făcut parte dintr-o lungă interogatorie a lui Depp, care a început săptămâna trecută și s-a încheiat luni dimineața târziu.

Avocații lui Heard s-au concentrat pe parcursul interogatoriului asupra consumului de alcool și droguri al lui Depp și au acuzat interacțiunile cu Heard în timpul relației lor.

În timpul interogatoriului de luni, Depp a spus foarte puțin. Majoritatea interogatoriilor au constat în ca avocatul lui Heard să redă clipuri audio sau să citească mesaje text vulgare trimise de Depp și să-l întrebe pe Depp dacă le-a citit corect.

„Atâta timp cât ești fericit”

Pe parcursul interogatoriului, Depp și-a arătat nemulțumirea față de întrebările lui Rottenborn.

Când Rottenborn a întrerupt un răspuns, Depp a spus: „Vorbeam”. Când Rottenborn a spus că a considerat că întrebarea are un răspuns complet, Depp a răspuns: „atâta timp cât ești fericit”.

Depp și-a exprimat și dezaprobarea când Rottenborn a citit titlurile unei serii de articole negative scrise despre actor, unele datând din 2014.

Rottenborn a prezentat articolele în încercarea de a demonstra că istoria lungă a lui Depp de comportament rău, nu articolul din 2018 Post, i-a afectat reputația.

În timp ce procesul pentru defăimare ar trebui să se concentreze asupra faptului dacă Depp a fost defăimat în articol, cea mai mare parte a procesului s-a concentrat pe detalii urâte ale scurtei căsătorii a cuplului.

Avocații lui Heard spun că Depp a agresat-o fizic și sexual și că negările lui Depp sunt lipsite de merit, deoarece era deseori beat și îngrozit până la leșin.

Amber Heard și Johnny Depp.
O mare parte a procesului s-a concentrat pe detaliile urâte ale căsătoriei lui Johnny Depp și Amber Heard. (Reuters: Suzanne Plunkett)

S-au lansat mesaje text „rușinoase” de la Depp

Luni după-amiază, Depp a încercat să explice o parte din limbajul său vulgar.

El a spus că vorbea adesea la figurat sau a făcut glume cu prietenii, dar a adăugat: „Mi-e rușine că trebuie să se răspândească în lume ca untul de arahide”.

Și a negat din nou că și-a tăiat degetul într-o ceartă cu Heard, deși le-a spus oamenilor la acea vreme. Acum spune că degetul a fost tăiat când Heard i-a aruncat o sticlă de votcă.

„De ce aș începe să reduc numere la 50 de ani?” spuse el, arătând juriului mâna dreaptă.

Juriul a văzut zeci de mesaje de la Depp către prieteni cu privire la consumul de alcool, consumul de droguri și interacțiunile cu soția sa de atunci, precum și notele sale de regret către Heard și tatăl său.

El a numit acuzațiile de droguri împotriva lui „foarte grozav”, deși a recunoscut că a luat numeroase droguri.

Depp spune că articolul din Post a contribuit la o reputație distrusă pe nedrept, care l-a transformat într-un paria de la Hollywood și l-a costat rolul în lucrativa franciză de film Pirații din Caraibe.

PA

.

Add Comment