Industria nunților este în plină expansiune după opririle cauzate de COVID. Așa se descurcă proprietarii de afaceri

„Au fost două moduri în care am fost de la COVID și acesta este „orașul fantomă” și „nebunul nebunesc”.

Așa rezumă fotograful de nunți Rick Liston ultimii doi ani de muncă în industria nunților din Victoria.

Cum a fost să treci de la luni fără un loc de muncă la un val mare de nunți viitoare?

Am avut o discuție cu un fotograf, florar, furnizor de papetărie și sărbătorit pentru a afla cum a fost ca micile lor afaceri de nuntă să treacă de la colaps la boom acum că restricțiile COVID s-au relaxat.

Rick Liston, fotograf

Fotograful de nuntă Rick Liston, fotografiat cu soția și fiica sa, se simte epuizat în ultima vreme(Prevăzut)

Rick Liston este un fotograf de nuntă cu sediul în zona Yarra Valley din Victoria.

Filmează nunți de șapte ani și înainte de pandemie credea că este ocupat. Abia după încheierea restricțiilor, el a găsit un sens complet nou cuvântului.

„Înainte [weddings] erau doar weekenduri și vineri și m-am gândit: „Sunt ocupat acum”. Dar făcând 115 nunți într-un sezon, îți spui: „Uau, este posibil fizic asta?””, spune Rick.

„Spunând asta, cu siguranță nu vreau să mai fiu atât de ocupat”.

Rick și alții din industria nunților nu au avut luxul de a se readapta la „noua normalitate”. Când restricțiile s-au atenuat, după luni fără nuntă – și cu un venit redus – era timpul lor.

Dar călare prin „valul de nuntă” îl împingea încet pe fotograf spre epuizare.

„Fizic și mental a fost incredibil de obositor”, spune Rick.

„Nu este chiar o meserie, poți doar să apari și să faci mișcările; este ca un stand-up [comedian].

Dar, ca și alții, Rick era hotărât să treacă peste această perioadă aglomerată și să sprijine cuplurile care trebuiau să-și pună nunta în așteptare.

„Știam că trebuie să o depășim pentru a ne redresa finanțele, dar și pentru că am fost în această călătorie cu cuplurile”, spune el.

Annette McIntosh, designer de papetărie

Designerul de papetărie Annette McIntosh, fotografiată împreună cu cei doi copii ai săi și cu soțul ei, și-a dat seama că a luat curse de adrenalină după ce a muncit 16 ore timp de 13 zile consecutive.(Prevăzut)

Annette McIntosh a lucrat neobosit pentru a transforma notificările de nuntă amânate în felicitări de salvare a noii întâlniri, pentru cuplurile care își planifică ziua cea mare înainte de pandemia.

„Probabil că am amânat 32 de cupluri într-un an, iar unele dintre acele cupluri le-am amânat de două sau trei ori [because of COVID lockdowns]„, spune producătorul de hârtie din Melbourne.

„S-a ajuns la punctul în care ai putut simți cu adevărat dezamăgirea lor”.

Când evenimentele au fost în sfârșit transcrise în calendare, spune Annette, au trecut de la „zero la 100… foarte repede”, deoarece cuplurile au reușit în sfârșit să treacă pe culoar.

„Pentru pachetele de nuntă, am rezervat până în februarie anul viitor”, spune ea.

„La un moment dat i-am spus soțului meu: „Nu e de mirare că sunt obosit; m-am uitat la calendarul meu și am lucrat 13 zile consecutiv. [doing] 16 ore zile.

Dar aducerea nunții de vis a unui cuplu la viață este ceea ce a ținut-o pe Annette motivată prin zilele și nopțile lungi.

„Este epuizant din punct de vedere emoțional pentru că nu este doar treaba mea; îmi pasă foarte mult de aceste cupluri și de aceea fac ceea ce fac, pentru că îmi place să sărbătoresc cu ei”, spune ea.

Ca o echipă formată dintr-o singură persoană, dar și mamă a doi copii care studiază la universitate, Annette spune că a învățat importanța de a avea limite.

„Întotdeauna limitez ceea ce iau într-o lună… când lucrezi de acasă, ai tendința să lucrezi accidental 100 de ore pe săptămână și să nu obții niciodată ușurare”, spune ea.

„Este vorba de a găsi acel echilibru atunci când trebuie să ai grijă de tine și de familia ta”.

Lindy Roberts, florar

Lindy spune că a fost un an plin, dar i-a făcut plăcere să ajute clienții să sărbătorească ziua lor cea mare.(Prevăzut)

Lindy Roberts deține o afacere de styling floral în zona Victoria și este în afaceri de cinci ani.

Cu florarii considerate un serviciu esențial, Lindy a avut plăcerea de a ține oamenii conectați în timpul opririlor, dar a simțit presiunea acum că nunțile s-au întors.

„Anul acesta a fost ca nimeni altul – a fost absolut fenomenal”, spune ea.

„Din februarie până acum, în fiecare weekend [I’ve] a avut cel puțin o căsătorie, dacă nu două sau trei. Sunt complet rezervat în sezonul nunților până la Crăciun.

„Este atât de plăcut să văd oameni sărbătorind aceste momente speciale din viața lor. Doar să văd bucuria oamenilor care spun: „În sfârșit ne putem căsători”.

Sezonul aglomerat al nunților i-a oferit și lui Lindy șansa de a crea locuri de muncă locale.

„Mi-a oferit oportunitatea de a angaja câteva fete din localitate în perioadele mai aglomerate și este un lucru frumos în sine să pot sprijini pe alții din district”, spune ea.

.

Add Comment