Finalul Voice: Mii de voturi nenumărate în timp ce Lachie Gill câștigă

O simplă greșeală a fost că un australian a fost bombardat cu mii de mesaje text și mesaje vocale de la cei care votau în finala The Voice.

O simplă greșeală făcută de mii de australieni când au votat pentru finala The Voice a dus la nenumărarea unui număr de voturi.

Controversa a izbucnit pe rețelele de socializare duminică seara când câștigătorul concursului de canto a fost anunțat a fi Lachie Gill, 24 de ani, din echipa Ritei Ora.

Fanii canalului 7 Vocea și-a exprimat dezamăgirea față de rezultatul care a făcut ca „trei oameni de culoare” să piardă premiul de 100.000 de dolari și un contract de înregistrare cu Universal Music Australia.

Acum se poate dezvălui că mii de voturi au rămas nenumărate după ce fanii au introdus un număr de telefon greșit atunci când au votat prin text.

Oferiți mai multe știri live și la cerere despre divertisment cu Flash. Peste 25 de canale de știri într-un singur loc. Nou în Flash? Încercați 1 lună gratuit. Oferta se încheie pe 31 octombrie 2022 >

Telespectatorii au fost invitați să voteze trimițând numele artistului preferat la 0417 779 677, cu maximum trei voturi de persoană.

Cu toate acestea, un bărbat din Brisbane, Antoni, al cărui număr de telefon de acasă se află la un număr de pe linia de text corectă, a declarat pentru news.com.au că mulți oameni i-au trimis din greșeală voturile.

Bătrânul în vârstă de 50 de ani a spus că a primit mii de mesaje text și sute de apeluri de când a început votul final pe 22 mai, situația a escaladat semnificativ duminică seara.

“Am șters prima sută (postări) pentru că am crezut că sunt spam, fără să-mi dau seama că oamenii votează. Nu m-am uitat la emisiunea și nu știam de ce oamenii trimiteau numele candidaților”, a spus el.

„Abia când am văzut un anunț cu numărul de telefon mobil afișat, mi-am dat seama cât de aproape era de numărul meu… și banul a scăzut.

„Probabil am câteva mii de mesaje text care ar putea fi adăugate și câteva sute de mesaje vocale în care oamenii au votat verbal.”

Canalul 7 nu a afișat niciodată un număr greșit pe rețelele sale de socializare, pe site-ul sau în emisie pe parcursul perioadei de vot.

Antoni a spus că situația a scăpat și mai mult de sub control duminică seara în finală.

Imaginile oferite de Antoni arată sute de mesaje și zeci de apeluri acumulate în câteva minute.

Capturile de ecran ale unei mici porțiuni din textele primite de Antoni arată că majoritatea erau în favoarea lui Lachie.

Aproximativ jumătate din puțin sub 50 de postări incluse în capturi de ecran au arătat voturi pentru Lachie, al doilea cel mai mare număr de voturi pentru Jordan, urmat de Faith și apoi Thando.

Cu toate acestea, cu mii de voturi nenumărate și sute de postări șterse, nu este clar câte voturi suplimentare au fost în total pentru fiecare candidat.

În calitate de consultant IT cu un program încărcat, Antoni a spus că întreaga situație a fost extrem de stresantă, deoarece primirea a sute de apeluri și mesaje text pe zi însemna că era aproape imposibil să-și folosească telefonul în mod normal.

„După cum vă puteți imagina, mobilul meu este o parte cheie a muncii mele, așa că, avându-l să sune în orice moment al zilei și al nopții, a ajuns la un punct în care a trebuit să-l pun în „nu te deranja”, ceea ce însemna Am ratat o mulțime de apeluri și mesaje text, deoarece a trebuit să încerc să descifrez între mesajele reale de la colegi și toate mesajele de vot de la persoane aleatorii”, a spus el.

Antoni a spus pentru news.com.au că soția sa a încercat să ridice problema cu The Voice și Channel 7 prin mai multe canale, inclusiv e-mail, Facebook și Instagram.

Într-un răspuns primit de soția sa prin Instagram, programul a spus că votul a fost gestionat de un antreprenor și nu a avut „nimic de-a face cu ei”, a spus bărbatul din Brisbane.

„(Pentru) reclamația mea prin e-mail, am primit un răspuns joi, cred, spunând că plângerea mea a fost înaintată către departamentul corespunzător pentru a se ocupa de ea”, a spus el.

— N-am mai auzit nimic de atunci.

Canalul 7 a răspuns la un mesaj de la soția lui Antonio în care își cere scuze pentru orice inconvenient cauzat de oamenii care le-au trimis mesaje sau le-au sunat incorect numărul.

News.com.au înțelege că votul public este gestionat de o companie externă și că protocoalele de conformitate înseamnă că nu pot accepta niciun vot exprimat printr-un număr de telefon incorect.

Aceasta a urmat controversei online după ce Lachie a învins un trio divers, inclusiv Thando Sikwila de la Team Keith Urban, Jordan Tavita de la Team Guy Sebastian și Faith Sosene de Team Jess Mauboy.

Finaliștii Voice au reacționat și la finalul emisiunii.

Faith, în vârstă de 25 de ani, a mers pe Instagram pentru a spune că este „atât de mândră” de Lachie, înainte de a sugera aparent că era o problemă mai mare în joc.

„Știam deja că Australia te va iubi și te va alege! Ești perfect pentru ei.

De atunci, Faith a editat legenda, ștergând „pentru ei” și înlocuind-o cu „Pur și simplu ești perfect”.

Ea a adăugat: “[Thando and Jordan] Trebuie să muncim mai mult pentru ca generațiile viitoare să câștige. La serviciu, plecăm.

În altă parte, Thando, în vârstă de 29 de ani, a spus că Lachie este o „legendă” și „a meritat-o ​​absolut”.

„Abia aștept să văd unde te duce această victorie”, a scris ea, alături de o fotografie a cuplului.

Jordan, în vârstă de 23 de ani, a făcut ecou sentimentul lui Thando, care și-a oferit și sprijinul colegilor săi finaliști.

“Surorile mele, WOW! Avem un viitor strălucit înaintea noastră”, a scris el. “O uşă se închide şi 1000 se vor deschide pentru noi!!!”

Lachie a postat, de asemenea, o declarație lungă pe pagina sa de Instagram, în care îi felicită pe cei trei finaliști.

“Jordan Faith & Thando. Ce pot să spun în afară de mulțumesc”, a început el.

„Îți mulțumesc pentru că ai împărtășit darurile tale cu mine și cu Australia. Vei continua să mă inspiri în fiecare zi în viitor și ȘTIU și SIMT! Că vei avea cariere uimitoare în această industrie și vei avea atât de multe de oferit (sic) Australiei si dincolo.

Canalul 7 a fost contactat pentru comentarii.

.

Add Comment