Ewan McGregor îi condamnă pe fanii Războiului Stelelor pentru că i-au trimis mesaje rasiste co-starului lui Obi-Wan Kenobi, Moses Ingram

Actorul din Războiul Stelelor, Ewan McGregor, a făcut pasul neobișnuit de a le spune fanilor francizei că nu există loc pentru rasism în galaxie departe, departe.

McGregor, care îl interpretează pe Obi-Wan Kenobi în cel mai recent serial Star Wars cu același nume de pe Disney+, a folosit un videoclip postat pe Twitter pentru a critica fanii care i-au trimis mesaje rasiste colegului său, actorul american Moses Ingram.

Apărarea lui Ingram a atras atenția fanilor din întreaga lume și a fost vizionată de milioane de ori – dar fanii au făcut și paralele cu cazurile anterioare de abuz pe care le-au primit membrii distribuției Star Wars.

Totul a început pe Instagram

Ingram, care o interpretează pe ticălosul inchizitor Reva Sevander, a distribuit marți cinci capturi de ecran cu mesaje directe pe care le-a primit pe Instagram Stories, de la a-i spune „ești [sic] zilele sunt numărate” pentru a numi-o “închiriere de diversitate”.

Moses Ingram a spus că primește zilnic „sute” de mesaje abuzive.(Instagram: Moses Ingram)

„Pe scurt, sunt sute [messages]sute”, a spus Ingram într-o serie de povești Instagram.

„Văd și pe cei dintre voi care mi-ați pus o pelerină și asta înseamnă cu adevărat lumea pentru mine, pentru că știți, nimeni nu poate face nimic.

Ingram a spus că s-a simțit în conflict cu privire la împărtășirea tiradelor de mesaje abuzive pe care le-a primit, dar nu este pregătită să le accepte ca parte a normei atunci când interpretează un personaj.

„Ceea ce mă deranjează este acest tip de sentiment pe care l-am avut în mine, pe care nu mi l-a spus nimeni, dar acest sentiment de genul „Trebuie doar să tac și să iau”, știi, „Trebuie doar să zâmbesc și suporta asta’, iar eu nu sunt construit așa.

„Așa că mi-am dorit foarte mult să intru, cred și să le mulțumesc oamenilor care se prezintă pentru mine în comentarii și locurile în care nu mă voi pune.

O oră mai târziu, Războiul Stelelor a intervenit

Compania din spatele Star Wars s-a grăbit să condamne mesajele rasiste pe care Ingram le-a primit, postându-le pe platformele sale de socializare.

„Suntem mândri să-l urăm bun venit pe Moses Ingram în familia Războiul Stelelor și ne bucurăm că povestea lui Reva se va desfășura”, se arată în declarație.

„Dacă cineva o va face să se simtă nepoftită, avem un singur lucru de spus: rezistăm.

Se încarcă

Pe Twitter și Instagram, mii de fani au lăudat Star Wars pentru că și-au arătat sprijinul pentru Ingram.

„Este păcat că mai trebuie spus în aceste zile, dar vă mulțumesc că ați susținut-o!” a scris un cont.

„Moses Ingram nu merită această ură. S-ar putea să joace cel mai prost personaj din Războiul Stelelor vreodată, acesta nu este niciodată un motiv pentru a trimite pe cineva să le numească insulte rasiste”, a scris un alt cont.

Sam Witwer, care a jucat în mai multe filme, emisiuni TV și jocuri video din Războiul Stelelor, a spus că declarația este ceea ce trebuie făcut.

„Nici o companie nu vrea să tweeteze astfel, dar este lucrul potrivit”, a spus el. a postat pe Twitter.

Obi-Wan însuși a distribuit apoi un mesaj

Dar sprijinul francizei pentru Ingram nu s-a oprit aici – aproape 19 ore mai târziu, Star Wars a distribuit un videoclip intitulat „Un mesaj personal de la Ewan McGregor” pe Twitter.

McGregor a început prin a le mulțumi fanilor Războiul Stelelor pentru că au făcut din Obi-Wan Kenobi cea mai vizionată premieră a seriei originale Disney+ din toate timpurile.

Se încarcă

„Pentru asta aș spune un mare mulțumire și arată doar ce poate face această familie atunci când rămânem cu toții uniți”, a spus el.

McGregor a pivotat apoi pentru a răspunde la mesajele pe care Ingram le-a primit, condamnând „cei mai îngrozitori DM-uri rasiste” care „mi-au frânt inima”.

„Moses este un actor genial, este o femeie strălucitoare și este absolut uimitoare în acest spectacol, aduce atât de multe în spectacol și atât de multe în franciză și m-a făcut să mă doară stomacul să aud că a fost un produs”, a spus el. spus.

„Vreau doar să spun că, în calitate de actor principal al serialului, ca producător executiv al serialului, îl susținem pe Moses, îl iubim pe Moses și dacă îi trimiteți mesaje de agresiune, nu sunteți fani Star Wars în deranjamentul meu.

Se încarcă

Războiul Stelelor nu a fost întotdeauna atât de vocal

Deși fanii au lăudat compania pentru sprijinirea lui Ingram, unii au subliniat că foștilor membri ai distribuției nu li sa oferit același tratament atunci când au fost abuzați online.

.

Add Comment